image
Sursa foto: gazzetta.it

"Buffon va fi prezentat oficial miercuri!". Anunţul făcut în Italia

PSG e aproape de a da o lovitură pe piaţa transferurilor. Sky Italia susţine că Gianluigi Buffon va deveni jucătorul campioanei Franţei, iar mutarea ar urma să fie anunţată oficial miercuri.

Clubul din Hexagon i-a oferit veteranului de 40 de ani un contract valabil pe două sezoane. Astfel, cel considerat unul dintre cei mai mari portari din istorie ar ajunge să joace până la 42 de ani.

Totuşi, titularul de drept al postului de portar la PSG este Alphonse Areola. Rămâne de văzut dacă Buffon va accepta să fie rezervă, după două decade în care a scris istorie în fotbalul mondial.

"Mă cunoaşteţi bine, chiar credeţi că vă spun ce jucători urmărim? Noi îl avem pe Areola, care e titularul nostru şi în anul care vine. Dar Buffon e un portar fantastic, carismatic, un mare domn. Sunt sigur că toate cluburile îl vor", a declarat Al Khelaifi.

Buffon a jucat în ultimii 17 ani la Juventus şi s-a despărţit de bianconeri după 656 de meciuri disputate în tricoul campioanei din ultimii 7 ani din Serie A. Gigi a fost desemnat cel mai bun portar din Italia în 10 rânduri.

"Până acum două săptămâni, eram convins că mă voi retrage, deja mă simţeam un fost jucător care trebuie să înfrunte luni dificile de 'doliu'. Dar acum au venit propuneri foarte interesante, atât pentru a continua pe teren, cât şi în afara lui", a explicat Buffon, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este vorba de nişte provocări care mă stimulează şi pe care le voi analiza fără să mă las purtat de entuziasmul momentului. Cu siguranţă, nu aş vrea să-mi închei cariera într-un campionat de nivel scăzut, sunt un animal al competiţiei, nu pot trăi altfel. Dacă voi decide să continui, o voi face doar pentru obiective importante", a mai precizat "Gigi".

Gianluigi Buffon, în vârstă de 40 de ani, anunţase iniţial că se va retrage la finalul sezonului. Buffon a cucerit cu Juve 18 trofee: 9 titluri, 4 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei. A fost şi campion mondial cu "squadra azzurra", în 2006, şi intenţiona să se retragă după Mondialul din Rusia, din vară, la care Italia nu a reuşit însă să se califice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: