image
Sursa foto: facebook.com/Matei.Dobrovie

Deputat român: „Guvernul Dăncilă sabotează europenizarea Republicii Moldova”

„Frăția PSD-PDM funcționează ca unsă pe axa România - Republica Moldova împotriva democrației și a statului de drept”, comentează deputatul român Matei Adrian Dobrovie blocarea de către România a unui raport critic la adresa derapajelor antidemocratice ale puterii de la Chișinău, care urma să fie adoptat de Consiliul Afaceri Externe al UE.

„Guvernul PSD-ALDE a fost din nou lobby-stul de serviciu al oligarhului Vlad Plahotniuc la nivel înalt la Bruxelles, blocând o declarație comună a statelor UE care exprimă îngrijorări în ceea ce privește slăbirea democrației în Republica Moldova, condamnă invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău și cere ca alegerile parlamentare din februarie „să se desfășoare conform standardelor internaționale, respectând principiile democratice și asigurând un proces credibil, transparent și cuprinzător”. Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă continuă să susține binomul Plahotniuc-Dodon, în loc să se poziționeze alături de cetățenii moldoveni și împotriva oligarhilor și pro-rușilor care au acaparat instituțiile din Republica Moldova”, a declarat deputatul afiliat Grupului Parlamentar PNL, Matei Dobrovie.

Prin acest sabotaj, Guvernul Dăncilă îndepărtează acea parte a populației din Republica Moldova care este pro-UE și pro-România, crede deputatul român.

„Respectarea principiilor democratice și europenizarea în Republica Moldova sunt singurele modalități prin care cetățenii pot fi cu adevărat apărați. Oferirea de asistență financiară și sprijin politic de către România, necondiționate de reforme, rezolvă doar probleme punctuale și mențin status quo-ul oligarhic corupt. Blocarea concluziilor critice ale Consiliului UE reprezintă de fapt o manifestare directă a frăției PSD-PDM”, a punctat Matei Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: