image
Sursa foto: hbo.com

Peste 10 milioane de americani nu vor merge luni la serviciu, din cauza finalei „Game of Thrones”

Duminică seara, fanii „Game of Thrones” vor afla deznodământul serialului, care se încheie după opt sezoane, însă nu toți s-ar putea să mai fie dispuși să meargă la serviciu a doua zi.

Un sondaj realizat de Workforce Institute arată că 4,9 milioane de americani nu ar merge la serviciu luni și ar rămâne acasă, fie luându-și o zi de concediu fie o zi liberă din „motive medicale”.

Alți 5,8 milioane de angajați care lucrează de obicei duminică noaptea plănuiesc să își ia o zi liberă astfel încât să nu piardă marea finală a serialului „Game of Thrones”.

Sondajul mai estimează că alte 2,9 milioane de angajați vor ajunge mai târziu luni la serviciu, iar alte 3,4 milioane au vorbit deja să poată lucra de acasă, chiar dacă de obicei nu muncesc de la distanță.

Finalul serialului ar putea aduce și o scădere a productivității în ziua de luni, când angajații vor fi prinși în discuții privind modul în care s-a încheiat Game of Thrones sau vor petrece timpul citind articole despre serial.

Penultimul episod din Game of Thrones a fost urmărit de 18,4 milioane de oameni, iar asta fără să fie puși la socoteală cei care piratează serialul pentru a-l vedea sau cei care l-au văzut în reluare, scrie Digi24.

De la debutul sezonului 8 al serialului, pe 14 aprilie, 20,4 milioane de angajați spun că show-ul le-a afectat prezența și productivitatea la locul de muncă. Cel puțin 4,4 milioane de oameni au ratat deja o zi de lucru în ultimele săptămâni pentru a revedea episoade mai vechi din Game of Thrones, iar 35,8 milioane de angajați spun că au petrecut cel puțin o oră pe săptămână vorbind, citind sau postând mesaje online despre serial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: