„Printr-o hotărâre de judecată, petiţionara a fost obligată să-i răspundă unei persoane la o cerere prealabilă şi să-i achite un prejudiciu moral de 300 de lei. În continuare, executorul judecătoresc care a fost autorizat de a efectua executarea silită a documentelor executorii, folosind intenţionat situaţia de serviciul, după ce a inclus taxele în borderoul de calcul al cheltuielilor, şi-a mai indicat, în mod ilegal, un onorariu majorat cu peste 6000 de lei”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, femeia s-a adresat în instanţă, contestând acţiunile abuzive ale acestuia. Între timp, executorul judecătoresc a emis o nouă încheiere prin care obligă repetat femeia să execute documentul executoriu, chiar dacă fusese anunţat despre contestaţie.

„Urmare a acţiunilor tendenţios abuzive ale executorului judecătoresc, pentru a evita şi alte măsuri care i-ar periclita viaţa cotidiană, debitorul a fost determinată să achite totuşi suma de 1611 de lei ceea ce constituie taxele de executare silită, iar prin acţiunile abuzive ale executorului judecătoresc, acesteia i-a fost cauzat un prejudiciu în valoare totală de peste 63000 de lei”, mai spun procurorii.

Pentru aceste infracţiuni, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.