image
Sursa foto: lasexta.com

Companiile aeriene ar putea începe să cântărească pasagerii înainte de zbor

Pe lângă toate măsurile de securitate și control, atunci când călătorești cu avionul ai putea trece printr-o etapă în plus înainte de zbor, scrie Playtech.ro.

Companiile de zbor ar putea începe să-și cântărească pasagerii, în urma unei inițiative a unui startup britanic.

Compania de la care a pornit totul se numește Fuel Matrix. Această acțiune ar ajuta liniile aeriene să cunoască exact greutatea încărcăturii pe care avioanele ar urma să o transporte.

Pe de-o parte, acest lucru ar putea ajuta la reducerea costurilor. Pe de altă parte, există și un aspect legat de protejarea mediului.

În prezent, estimările sunt 88 de kilograme pentru bărbați și 70 de kilograme pentru femei, potrivit datelor European Aviation Safety Agency. Totuși, cunoașterea exactă a greutății tuturor pasagerilor ar putea permite ca avionul să fie alimentat cu exact cantitatea de combustibil de care are nevoie. Acest lucru nu doar ar ajuta compania de zbor să economisească bani, dar ar reduce semnificativ și emisiile de dioxid de carbon în atmosferă.

Companiile de zbor ar recurge la o cântărire discretă

Ideea ar fi ca pasagerii să fie cântăriți într-un mod cât mai discret. Companiile ar putea folosi pentru asta suprafețe cu sensibilitate la presiune la predarea bagajelor. Cântărirea s-ar putea întâmpla, pe de altă parte, chiar atunci când treci prin filtrul de securitate: atunci când treci prin scannerul de la aeroport.

Datele colectate ar urma să fie administrate discret și vor fi protejate, deci totul va fi păstrat confidențial. Informațiile vor fi protejate în același fel în care datele ce privesc recunoașterea facială sunt protejate de legea GDPR.

Tehnologia nu este încă implementată, dar startupul se pregătește de colaborări cu aeroporturile din Marea Britanie, pentru început.

Ideea cântăririi pasagerilor nu este una nouă. În Marea Britanie, studiile au arătat în trecut că o bună parte a britanicilor ar fi de acord cu un sistem similar. Totuși, în cazul respectiv, pasagerii ar fi plătit în funcție de greutatea pe care o aveau. Sistemul nu a fost adoptat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: