image
Sursa foto: Jurnal.md

Ministerul rus de interne solicită arestarea lui Plahotniuc

Comitetul de anchetă a ministerului rus de interne, solicită tribunalului Tverskoy din Moscova, arestarea lui Vladimir Plahotniuc, acuzat de organizarea „laundromatului rusesc”.

„Tibunalul din regiunea Tversk, din Moscova a primit o cerere din partea Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a emite ordin de reținere sub formă de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat reprezentantul curții, citat de TASS.

Ședința de judecată era programată pentru astăzi ,la ora 15:30, dar a fost amânată pentru mâine.

Plahotniuc este acuzat organizarea grupării criminale și participarea la aceasta, dar și de efectuarea operațiunilor valutare ilegale prin fonduri, Federației Ruse în conturi care utilizează documente false.

La 22 februarie, Ministerul Afacerilor Interne l-a acuzat pe Plahotniuc și pe omul de afaceri Veaceslav Platon de spălarea a circa 37 de miliarde de ruble prin intermediul băncilor din Republica Moldova.

În aprilie 2017, Platon a fost condamnat în Republica Moldova la 18 ani de închisoare pentru retragerea ilegală de fonduri din Rusiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: