image
Sursa foto: poză simbol

Centrul și sudul țării, pe întuneric; Rețelele electrice, AFECTATE GRAV de ploaie și rafalele puternice de vânt

Rafalele vânt și ploaia puternică de astăzi au afectat grav rețelele electrice din centrul și sudul țării.

Potrivit întreprinderii Red Union Fenosa, au fost înregistrate numeroase rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor doborâți la pământ și a diferitor obiecte purtate de rafalele de vânt.

Conform situației operative înregistrate de dispeceratul companiei, la ora 17:00 cele mai afectate de condițiile meteo dificile sunt raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Hâncești, Comrat, Cahul Cantemir, Cimișlia și Leova.

În acest raioane s-au deconectat avariat porțiuni de rețele locale de tensiune medie și joasă, fiind afectată furnizarea energiei electrice către mai mulți consumatori.

Au fost înregistrate 103 avize privind rupturile de conductor, dintre care 79 deja au fost localizate.

În aceste condiții de risc sporit, consumatorii sunt atenționați să manifeste maximă precauție cu privire la regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor.

Pentru remedierea situației au fost mobilizate 87 de formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără curent.

Pe alocuri, mai ales în localitățile din sudul țării, accesul este îngreunat de consecințele furtunii puternice, care a doborât copaci împreună cu segmente ale liniilor electrice aeriene, a smuls și a aruncat elemente ale diverselor construcții sau a inundat parțial unele sectoare.

Ținând cont de gravitatea situației, precum și de prelungirea de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a valabilității avertizării „Cod Galben” de condiții meteo complicate, întreprinderea atrage atenţia populației, autorităților publice și agenţilor economici asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie:

- ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;

- nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

- marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

- nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele metode:

- la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11,

- prin intermediul chatului disponibil de pagina web www.gasnaturalfenosa.md

- pe Facebook, accesând: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova

Noutăţile partenerilor

comentarii: