image
Sursa foto: privesc.eu

Șefa CEC îndeamnă alegătorii transnistreni „să reușească să voteze”; Despre transportarea organizată: „Legea nu interzice”

Legislația nu interzice transportarea organizată a alegătorilor către secțiile de votare, iar dacă cetățenii aduși organizat au fost plătiți pentru voturi, asta urmează să clarifice poliția. Astfel a comentat șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, informațiile nenumărate privind aducerea organizată a mii de oameni din stânga Nistrului.

Șefa CEC a menționat că au existat numeroase sesizări în legătură cu transportarea organizată a alegătorilor din Transnistria, dar că acest lucru nu este interzis.

„Legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea către secțiile de votare. Totuși aceste cazuri trebuie să fie documentate și examinate inclusiv prin prisma dacă nu sunt identificate abateri cu caracter penal pe partea de corupere a alegătorilor. De aceea, Inspectoratul de Poliție a fost sesizat și ulterior vom aduce la cunoștință rezultatele”, a punctat Alina Russu, în cadrul briefingului susținut de CEC.

În context, șefa CEC a venit cu un mesaj de încurajare către cetățenii din stânga Nistrului.

„CEC îndeamnă alegătorii care votează în secțiile de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului să dea dovadă de calm și răbdare și în orele rămase să reușească să-și realizeze dreptul la vot”, a spus Russu.

Șefa Comisiei Electorale Centrale a mai menționat că „alegătorii din stânga Nistrului votează foarte activ” și că în cele două circumscripții deschise pentru locuitorii regiunii transnistrene au votat 35 de mii de oameni.

Alte informații oferite de șefa CEC s-au referit la rata de participare la vot (46% până la această oră), la agitația electorală în afara secțiilor de votare, menționând că nici aceasta nu este interzisă.

În diasporă, au votat peste 62 de mii de cetățeni, a mai spus Alina Russu, precizând că cele mai solicitate secții sunt cea din Londra de est și cea din Dublin, Irlanda.

Următorul briefing susținut de CEC va avea loc la ora 22:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: