image
Sursa foto: occrp.org

Interlopul „Vanea Pisateli”, condamnat pentru triplu omor și trafic de arme, a cerut să fie amnistiat

Unul dintre cei mai vechi și temuți lideri interlopi, Ion Druță alias „Vanea Pisateli", condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a vândut arme reporterilor RISE și la 20 de ani pentru un triplu omor, a solicitat judecătorilor să-l amnistieze „în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova”.

Potrivit Rise Moldova, pe 4 martie Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a respins cererea lui Pisateli ca - „inadmisibilă”, însă încheierea poate fi atacată la Curtea de Apel.

În iarna lui 2000, Ion Druță a organizat şi dirijat crima, astfel, victimele au fost împuşcate, incinerate, iar ulterior îngropate, deoarece ar fi refuzat să împartă cu acesta banii după vânzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău – Hânceşti, iar în 2011 Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Totuşi, Colegiul Penal al Curţii de Apel Chişinău a constatat vinovăţia sa, condamnându-l la două decenii de privaţiune de libertate.

La începutul lui 2015, interlopul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru vânzare ilegală de arme şi muniţii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: