image
Sursa foto: mediafax.ro

India: Cel puţin 84 de persoane au murit, iar 200 au fost spitalizate după ce au consumat alcool contrafăcut

Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute în statul Assam din nord-estul Indiei şi circa 200 de persoane au fost spitalizate, a declarat astăzi ministrul indian al Agriculturii.

Decesele au survenit la mai puţin de două săptămâni după ce peste 100 de persoane au murit din cauza consumului de alcool contaminat în nordul Indiei.

"La fiecare 10 minute primim informaţii despre victime din diferite locuri. Până în prezent, aproximativ 200 de persoane sunt în spital, multe dintre ele în stare critică", a declarat ministrul sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma.

"Medicii din districtele din apropiere şi alţi colegi medici se grăbesc să facă faţă crizei", a spus Sarma, după ce a vizitat pacienţii din Jorhat, aflat la aproximativ 300 de kilometri est de centrul financiar al statului, Guwahati.

Decesele cauzate de alcoolul contrafăcut, cunoscută local sub denumirea de hooch sau lichior de ţară, sunt frecvente în India, unde mulţi nu îşi pot permite să consume alcool de calitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: