image
Sursa foto: Getty Images

Milanezii au rupt tăcerea în cazul aducerii lui Ibrahimovic: Ce spun de Fabregas

Numele lui Zlatan Ibrahimovic a fost vehiculat din nou în ceea ce privește o eventuală revenire la AC Milan, însă oficialii "diavolilor" au ținut să lămurească acest aspect.

"Ibrahimovic nu va veni, el și-a dat cuvântul că va rămâne la Galaxy, care i-a satisfăcut condițiile", a spus Leonardo, directorul tehnic al milanezilor.

Atacantul de 37 de ani, care a mai jucat pentru "diavoli" în 2010-2011, s-a hotărât să continue în Major League Soccer, unde a ajuns în luna martie a acestui an, iar unul dintre motivele deciziei sale este că familia lui se simte foarte bine în Los Angeles şi sunt împotriva unei întoarceri în Europa.

Un alt aspect care a contat a fost cel financiar. Astfel, Ibrahimovic ar urma să devină "designated player", adică un jucător exceptat de la plafonul salarial, ceea ce înseamnă că va putea primi mai mult decât 1,5 milioane de dolari pe sezon, aşa cum se întâmplă acum.

În primul an petrecut în MLS, Ibrahimovic nu a reuşit să-şi conducă echipa în play-off, însă a avut cifre extraordinare. Atacantul venit de la Manchester United a marcat 22 de goluri şi a oferit 6 pase decisive.

"Fabregas? Evaluăm condițiile. Ne putem îmbunătăți echipa cu un mijlocaș și un atacant", a precizat Leonardo.

Cesc Fabregas ar putea fi și el una dintre prioritățile de transfer ale lui AC Milan, in luna ianuarie 2019, mijlocașul spaniol fiind tot mai nemulțumit de statutul de rezervă în care a ajuns la Chelsea. Până în acest moment, Fabregas a bifat 10 apariții în tricoul albaștrilor, în actualul sezon, iar in Premier League a evoluat în doar trei etape și niciodată titular.

Milan supraveghează atent evoluțiile mijlocașului spaniol din acest sezon. El s-a mai aflat în vederile rossonerilor și la finalul sezonului trecut. În vârstă de 31 de ani, Cesc Fabregas și-a făcut junioratul la FC Barcelona, iar în 2003 a fost cumpărat de Arsenal, pentru doar 3 milioane de euro. În 2011, Barcelona l-a luat de la englezi pentru 34 de milioane de euro. Trei ani mai târziu, Chelsea a plătit 33 de milioane pentru Fabregas. În ianuarie, spaniolul intră în ultimele 6 luni de contract cu echipa britanică. 25 de milioane de euro este cota lui Fabregas, potrivit Transfermarkt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: