Breaking News

image
Sursa foto: alamy.com

Mai mulți avocați solicită revizuirea a mii de hotărâri pronunțate de un judecător alcoolic

Mai mulți avocați din Ohio (SUA) insistă asupra revizuirii a mii de hotărâri judecătorești emise de un judecător, despre care au aflat că suferă de o formă gravă de dependență de alcool.

Publicul larg a aflat despre dependența judecatorului pensionar William Marshall, în vârstă de 62 de ani, de la membrii familiei sale. În februarie, aceștia au decis să recunoască că magistratul este incapabil din cauza alcoolismului sever, solicitând custodia. În cerere, mama și fiica lui Marshall au susținut că, din cauza băuturii, judecătorul a lipsit de multe ori de la serviciu sau s-a prezentat în stare de ebrietate, scrie BizLaw.

Reprezentanții Baroului de la Ohio au calculat că, în timpul carierei sale de 15 ani, Marshall a emis 2.707 de încheieri și hotărâri în materie civilă și penală, dar nici o pedeapsă cu moartea. Avocații au spus că vor insista asupra revizuirii lor. Avocații sunt interesați în special de 1.200 de decizii luate de judecător în perioada de după 2013. S-a dovedit că în 2013 Marshall s-a tratat pentru prima dată de dependența de alcool în spital, iar în 2015 a primit o mustrare pentru conducerea sub influența alcoolului.

Marshall a demisionat în martie 2018 în legătură cu o investigație disciplinară. Judecătorul a fost găsit vinovat că a încercat să influențeze ofițerul poliției rutiere și instanța juvenilă pentru a scăpa de acuzațiile de încălcare a regulilor de circulație în privința fiicei sale, de 17 ani. Drept urmare, magistratul a fost privat de licența de jurist pe o perioadă de șase luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: