image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase, îndemn la mobilizare: Pentru a nu repeta scenariul de la locale, trebuie să ieșim și mai masiv la vot

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi istorice, iar elementele-cheie pentru realizarea unei schimbări vor fi unitatea și curajul.

Este opinia președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, exprimată aseară la un post privat de televiziune.

„Pentru a nu repeta scenariul de la locale, cetățenii trebuie să iasă și mai masiv la vot”, subliniază Năstase.

Liderul Platformei DA afirmă că procesul de selectare a celor care vor participa la scrutinul legislativ pe listele viitorului bloc electoral ACUM este în plină desfășurare.

„Este prematur să vorbim acum despre o ordine în această listă pentru că suntem într-un proces de selectare, de edificare asupra acestei liste. La 26 decembrie deja se va cunoaște mai mult. În discuțiile cu cetățenii noștri ne-am dat seama că este bine ceea ce facem”, a declarat Andrei Năstase.

„Ușile acestui bloc sunt deschise pentru exponenți ai altor partide politice din Republica Moldova de orientare democratică, pro-europeană, populară – oameni buni și oameni de calitate. Iată pentru ei suntem deschiși. Indiferent de decizia unor partide sau a unor entități civice sau politice, blocul ACUM își continuă ceea ce a promis oamenilor și și-a propus să facă - să identifice cei mai buni oameni care vor fi pe listele acestui bloc și în circumscripții”, a adăugat liderul DA.

Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este un precedent periculos, dar a demonstrat că victoria opoziției e posibilă, dacă cetățenii sunt uniți, consideră invitatul emisiunii.

„Plahotniuc se poate duce în orice circumscripție în această țară și folosind justiția el va fi câștigător, asta o cunoaștem. Asta trebuie să recunoaștem că ne-a demonstrat. Noi știm să câștigăm, iar el știe să fure. De ce n-ar face-o și la parlamentare? Și o va face cu siguranță. Iată de ce pentru a nu se mai întâmpla ceea ce s-a întâmplat la municipale, pentru a nu-i permite să fure în continuare, este de datoria noastră să ieșim cât mai multă lume la vot, dar cât mai multă lume la vot. Ieșirea masivă la vot va rezolva ecuația și această guvernare va pleca așa cum nu se așteaptă. Ieșirea cât mai multă lume la vot, să nu stăm acasă. Esențial este să nu stăm acasă. Deci, chezășia statului nostru - unitatea noastră și cât mai multă implicare”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior, Vladimir Plahotniuc a negat că PD ar avea vreo tangență cu hotărârile luate de instanțele de judecată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: