Un prim cutremur s-a produs duminică dimineaţă şi a avut o magnitudine de 6,3 grade, pentru ca aproximativ zece ore mai târziu, aproape de ora locală 22, să aibă loc un nou seism, de această dată de 6,9 grade. Ambele cutremure au fost urmate de numeroase replici puternice, scrie mediafax.ro.

Cinci persoane au decedat pe insula Lombok, iar alte cinci pe insula vecină, Sumbawa, a declarat luni oficialul, precizând că alţi 24 de oameni au fost răniţi.

"Oamenii erau în aer liber sau în adăposturi temporare (după cutremurele precedente) atunci când s-a produs seismul, aşa că multe decese au fost evitate", a mai afirmat Sutopo Purwo Nugroho, adăugând că noile cutremure majore au provocat şi mai multă "suferinţă" supravieţuitorilor.

Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt în multe zone, astfel că este dificil de evaluat cu exactitate impactul ultimului seism.

Peste 430 de persoane au decedat, iar alte peste 1.300 au fost rănite, în urma unui seism cu o magnitudinea tot de 6,9 grade, produs pe data de 5 august, pe insula indoneziană Lombok.