image
Sursa foto: captură video

„Războiul a fost necesar pentru o adunătură de lepădături”: Prigojin, despre adevăratul scop al războiului din Ucraina

Evgheni Progojin, conducătorul armatelor Wagner, care a inițiat ieri o rebeliune militară în Rusia, ceea ce a tensionat foarte mult situația internă a țării, a declarat, în cadrul unei adresări de jumătate de oră că, de fapt, nimeni de la bun început nu avea de gând să atace Federația Rusă, motiv pentru care războiul de astăzi din Ucraina, pornit de Kremlin, nu are niciun rost.

Pe lângă aceasta, Prigojin a subliniat faptul că Ministerul Apărării de la Moscova își minte proprii cetățeni, mușamalizând numărul adevărat de pierderi umane pe care le suportă armata rusească în Ucraina.

El a adus în atenție și faptul că adevăratul scop al „operațiunii miliatre speciale” nu este nici de departe „demilitarizarea” și „denazificarea” țării vecine.

Potrivit spuselor acestuia, inițial, planul Kremlinului era de a acapara Kievul în decurs de maxim 3 zile și de a schimba regimul din Ucraina, așezându-l la cârma țării pe cumătrul lui Putin, Victor Medvedciuk.

„Războiul a fost necesar pentru ca o adunătură de „lepădături” pur și simplu să celebreze și să-și facă PR”, a comentat Prigojin despre sensul războiului din Ucraina.

Conducătorul Wagner a mai spus că războiul și l-au dorit și oligarhii ruși, care timp de 8 ani de zile au „pilit” Donbasul, „dar se pare că acest lucru li s-a părut insuficient și și-au dorit mai mult”.

Totuși, Evgheni Prigojin nu a spus deocamdată un nume concret care se face responsabil în mod direct de războiul nemilos declanșat de Federația rusă în Ucraina, acum mai mult de un an, pe 24 februarie 2022.

Noutăţile partenerilor

comentarii: