image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

10 mii de medici urmează să fie testați la virusul COVID-19 din contul statului

Igor Dodon a anunțat că moldovenii care vor intra de săptămâna viitoare în RM vor fi testați și obligați să-și procure poliță medicală, scutiți vor fi doar copiii și pensionarii. La fel săptămâna viitoare urmează să fie declarată liberă pentru toți angajații instituțiilor bugetare.

În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, președintele Igor Dodon a anunțat că în viitorul apropiat tuturor medicilor care sunt în prima linie urmează să li se efectueze testul COVID-19, iar celor infectați să li se acorde asistenței medicală.

Cel puțin 10 mii de persoane din sistemul medical vor fi testeate în timpul apropiat din contul statului, a menționat Dodon însă fără a specifica câți bani vor fi alocați.

Acesta a mai anunțat că a propus Comisiei Situații Excepționale ca de săptămâna viitoare toți angajații instituțiilor publice să rămână acasă, păstrându-și salariul.

„O decizie convenită cu colegii din Guvern, declararea săptămânii libere, cu păstarea salariilor tuturor celor din instituțiile de stat, în cadrul întreprinderilor de stat, cu privatul vedem ce facem”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că din bugetul președinției s-a renunțat la patru milioane de lei, care erau preconizați pentru achiziționarea calculatoarelor, mobilei, bilete avia pentru deplasări, această sumă urmează a fi redirecționată către sistemul medical.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: