image
Sursa foto: jurnal.md

New Europe: Kovesi și Macovei - „echipa de curățare” a corupției din România - a pus ochii pe Republica Moldova și Bulgaria

Doi foști procurori români, Monica Macovei și Laura Codruța Kovesi, care au ajuns în centrul atenției pentru inițiativele lor anticorupție în România, par să se aventureze într-un proiect de „curățare” a vecinilor - Bulgaria și Republica Moldova. Despre aceasta se vorbește într-un articol al publicației New Europe, care face trimitere la surse din interiorul instituțiilor de la Bruxelles.

Potrivit surselor New Europe, în Parlamentul European se lucrează asupra unei noi inițiative a Monicăi Macovei. „În acest sens, un an în urmă, la invitația președintelui Curții Supreme de Casație a Bulgariei, Lozan Panov, Macovei a vorbit într-o conferință de la Sofia și a spus că exemplul „curățării” României trebuie folosit pentru Bulgaria și a prezentat inițiativa sa privind lansarea unei organizații non-profit de coordonare a politicilor anticorupție pentru Bulgaria și Republica Moldova. În acest efort nobil, va participa și Kovesi”, scriu jurnaliștii de la New Europe.

Publicația mai afirmă că proiectul va fi finanțat prin intermediul Parlamentului European, iar scopul acestuia este lupta împotriva corupției.

Inițiativa aflată în discuție, și care a zguduit serviciile secrete ale Bulgariei, poate fi una dintre multele care vor fi discutate la Congresul Partidului Popular European de la Helsinki, din 7-8 noiembrie, mai notează New Europe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: