Oi fi eu puțină la minte, dar chiar nu înțeleg deloc cum poți să scoți țara din captivitatea mafiotă „complotând”cu cei care au pus umărul din plin la fortificarea mafiei?! Cu toată stima pentru societatea civilă, parte din care pledează pentru o relaționare „tehnică” a blocului ACUM cu socialiștii, sunt categoric împotriva unor înțelegeri a opoziției reale cu PSRM, un partid profund corupt, pro-rus, condus de un ins lipsit de verticalitate, predispus spre trădare oricând, fișa biografică a căruia este plină de trocuri făcute cu Plahotniuc în momentele cruciale ale istoriei noastre politice.

Atunci când ACUM va intra realmente în Parlament, partidele componente Platforma DA și PAS, vor avea un rol foarte important acolo și fără a fi nevoite să facă alianțe cu PCRM, PD sau Șor. Fără a negocia cu ele. Da, scopul blocului este să eradicheze mafia și să elibereze instituțiile statului de elemente subordonate mafiei. Dar asta nu înseamnă neapărat că totul trebuie să se producă imediat ce ACUM a obținut acces în legislativ.

Am avut răbdare să protestăm ani de zile fără a permite degenerarea în violențe, deși multă lume era gata să taie și să spânzure mafia sufocantă. Exact așa cred că trebuie să se procedeze în continuare: cu răbdare, curaj, hotărâre și perseverență. Este o mare diferență între a fi opoziție de stradă și opoziție în legislativ, unde sunt alte pârghii, altă vizibilitate, alte oportunități. În acest Parlament miș-maș-urile secrete, nocturne, nu se vor mai putea produce, căci în fiecare comisie va fi „omul nostru”, care va ține mâna pe pulsul fiarei. Să nu omitem faptul că e prima oară când în Parlamentul RM are acces o opoziție veritabilă, călită în timp, determinată să nu trădeze.

Și să ne mai amintim că orice concesie făcută puterii corupte de alte partide de opoziție pentru a obține o majoritate simplă s-au terminat cu „decesul” binemeritat al acestoe partide: PPCD, PLDM, PL... Haideți să nu împingem spre un atare scenariu și blocul ACUM!

Atunci când cei 26 de deputați ai Platformei DA și PAS se vor instala în legislativ, ei nu vor trebui presați să-și facă treaba, ci să observe cu ochi de vultur absolut toate mișcările celorlalți pentru a interveni prompt și a informa opinia publică și partenerii de dezvoltare. ACUM nu are decât să urmărească cum PD și PSRM se descurcă în a se alia, altfel spus, își trădează propriile electorate. Și pentru un partid și pentru celălalt alianța pe față PD-PSRM este nocivă. Ea compromite PD-ul „pro-europenist” pentru că va trebui motivată alianța cu un partid pro-rus de sorginte sovietică și în aceeași măsură compromite „anti-oligarhicul” PSRM, care va trebui să-și justifice compromisul alierii cu mafia.

Angela Aramă