image
Sursa foto: Moldpres.md

Cele patru studente de la USMF de origine arabă, care au bătut o mamă în fața fiicei sale de trei ani, EXMATRICULATE

Cele patru studente de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Chișinău, originare din Israel, care au bătut o mamă în fața fiicei sale de trei ani, au fost exmatriculate.

Decizia a fost luată după ce ieri la ora 17:30 a fost convocată ședința Comisia de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict.

Ca rezultat, Comisia de etică a concluzionat: de a aplica cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice”, se arară scris în comunicat.

În baza concluziei Comisiei de etică, a fost emis Ordinul rectorului cu privire la exmatricularea celor patru studente,  din anul III de studii, cetățene ale Israelului, și rezilierea contractelor, încheiate cu acestea, cu privire la instruirea la studii superioare integrate.

Cazul fiind examinat, în prim plan, la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor implicate, care au dat explicaţii, inclusiv în scris, referitor la situația de conflict.  

Totodată, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat, ieri, o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, în mod repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice.

Amintim că în presă au apărut imagini video în care studentele au tras-o de păr și au bătut-o cu pumnii și picioarele pe femeie chiar în prezenta fiicei sale.

Incidentul a avut loc pe 23 septembrie, în jurul orei 15:30, pe strada Nicolae Testemiţanu din Chişinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: