image
Sursa foto: jurnal.md

Vasile Năstase, despre imperiul imobiliar din străinătate al lui Plahotniuc: Bunurile sunt furate de la oamenii sărăciți

„Să dai tunuri, să faci atacuri raider, să gestionezi laundromate, să instrumentezi hoții de miliarde, să controlezi fluxurile financiare. Și asta cu ajutorul unui procuror general, a unor judecători profitori, a structurilor de forță aservite”, a declarat jurnalistul Vasile Năstase, referindu-se la investigația RISE Moldova despre imperiul imobiliar din străinătate al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Totodată, se îndeamnă pe toți cetățenii RM să citească această investigație: „Citiți și voi polițiști din cămine insalubre, procurori din afara sistemului oligarhic, pedagogi și medici cu salarii mizere. Da, și voi bucătărese și educatoare, și voi pensionari aruncați la casa de nebuni pentru că vă cereți trei lei în plus la o pensie chioară. Și voi, tineri, citiți cu atenție această investigație extraordinară”.

„Dar nu vă întristați. Pentru că toate aceste bunuri nu sunt muncite, nu sunt făurite în sudoarea frunții în mod corect și cinstit. Sunt furate. De aici, din Moldova, de la oamenii ei sărăciți și duse acolo departe, mai aproape de civilizație, mai departe de noi, păgubiții. Și va veni o zi când cineva le va întoarce adevăraților proprietari. Numărătoarea inversă a început. Nu vreau acum să intru în fondul investigației. E nevoie de timp pentru decantarea emoțiilor”, a punctat Vasile Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: