image
Sursa foto: wiiterverzelle.ch

Prima femeie cancelar a Elveţiei a murit la vârsta de 70 de ani

Annemarie Huber-Hotz, prima femeie şef al Guvernului Elveţiei a murit la vârsta de 70 de ani din cauza unei insuficienţe cardiace, a anunţat vineri seară autorităţile de la Berna.

Huber-Hotz a fost aleasă cancelar federal în 1999, după ce a activat ca şef al secretariatului Camerei superioare a Elveţiei şi apoi ca secretar general al Camerelor superioare şi inferioare unite, scrie mediafax.ro.

Ea a ocupat funcţia de cancelar federal al celor şapte membri ai CAbinetului Elveţiei până în 2007. Rolul include organizarea de şedinţe de cabinet, alegeri şi referendumuri care se desfăşoară în cadrul sistemului de democraţie din Elveţia.

După ce s-a retras din funcţie, a lucrat pentru mai multe organizaţii de caritate din Elveţia şi a fost prima femeie preşedintă a Crucii Roşii Elveţiene.

Huber-Hotz, membru al Partidului liberalilor democraţi din Elveţia (FDP), a murit din cauza unei insuficienţe cardiace în timp ce se plimba cu familia ei, a relatat cotidianul elveţian Luzerner Zeitung, citând un membru al familiei.

„Annemarie Huber-Hotz a considerat întotdeauna că meseria ei de cancelar a fost un privilegiu. Ea a înţeles cum să se apropie şi să asculte alte persoane", a transmis Guvernul într-un comunicat.

„Cu plăcerea pentru muncă, curiozitatea pe tot parcursul vieţii şi generozitatea ei, a fost un model pentru semenii săi.”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: