image
Sursa foto: jurnal.md

Numiri la Guvern: Cine sunt noii secretari de stat

Cabinetul de miniștri a numit astăzi în funcție noi secretari de stat.

Printr-o decizie a executivului, în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost numit Alexandru Sonic.

„Domnul Sonic și-a făcut studiile în Marea Britanie unde a obținut licență și masterat la Universitatea Oxford, a lucrat 13 ani la Morgan Stanley una dintre cele mai prestigioase bănci investiționale din lume în domeniul finanțelor corporative, fuziuni și achiziții de companii și dezvoltare corporativă”, a precizat ministrul Economiei, Vadim Brânzan.

Tot astăzi, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Alexandru Voloc.

„Vreau să spun că este medic de specialitate, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău, după aceasta a activat în mai multe domenii, și-a făcut studiile la Harvard finalizând școala de sănătate publică”, a declarat ministra Ala Nemerenco.

Iar Iuliana Cantaragiu, activistă civică în domeniul protecției mediului, a fost numită secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„O cunoaștem pe Iuliana ca un militant activ pentru protecția mediului și este cunoscută prin activismul civic manifestat în ultimii 20 de ani în domeniul protecției mediului. A absolvit Academia de studii economice din București”, a menționat ministra Georgeta Mincu.

Secretarul de stat de la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, a scris cerere de demisie din data de 15 august, iar Guvernul a acceptat-o.

De asemenea, pleacă din funcții directorul general adjunct al Agenției Proprietății Publice, Vladislav Chetrar, și șeful Agenției Naționale Antidoping, Serghei Afanasenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: