image
Sursa foto: Getty Images

Obiectivele lui Lionel Messi pentru finalul carierei, anunţate de catalani

Lionel Messi şi-a setat noi obiective în următorii ani deşi a câştigat deja tot ce se putea în tricoul Barcelonei. Catalanii de la Sport au publicat lista ţintelor pe care şi le-a stabilit argentinianul pentru ultimii ani ai carierei.

Primul obiectiv al lui Messi este recâştigarea Ligii Campionilor cu Barca. Starul argentinian a cucerit deja patru trofee UCL alături de catalani, în 2006, 2009, 2011 şi 2015, însă consideră că trei ani consecutivi fără prezenţe în finală sunt prea mulţi pentru un club precum cel de pe Camp Nou.

Lionel Messi a devenit căpitanul Barcelonei, după plecările lui Xavi şi Andres Iniesta, iar prelungirea contractului cu campioana Spaniei, scadent în 2021, este o altă ţintă a sa. Actualul preşedinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu, îşi încheie mandatul tot în 2021, an în care Messi va împlini 34 de ani, în iunie.

Dacă va decide că nu mai poate juca la acest nivel, Messi ar putea primi un post în conducerea Barcelonei, în funcţie de preferinţele sale.

Lionel Messi ar putea continua pentru a-şi mai oferi o şansă de a-şi împlini marele vis, titlul mondial cu Argentina, în 2022, când turneul final va avea loc în Qatar. Messi, care n-a mai jucat deloc pentru naţionala ţării sale după dezamăgirea de la CM din Rusia, ar putea decide să renunţe şi la Copa America, în 2019, după ce a pierdut deja două finale ale acestei competiţii, în 2015 şi 2016.

Messi nu intenţionează să devină antrenor, însă viitorul său este legat de Catalonia şi după finalul carierei de jucător. Vrea să rămână în Barcelona, oraş de care este îndrăgostit.

Lionel Messi mai are recorduri de bătut în tricoul blaugrana: cel al numărului de goluri pentru un singur club (deţinut de Pele, 643 de goluri pentru Santos, faţă de 601 Messi) şi cel al numărului de meciuri oficiale pentru Barcelona (deţinut de Xavi - 767, faţă de 650 Messi). Argentinianul a devenit deja jucătorul cu cele mai multe trofee pentru Barca, 33, şi golgheterul all-time al clubului.

Recucerirea "Balonului de Aur" este un alt obiectiv al lui Messi, care are deja cinci astfel de trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: