image
Sursa foto: atpworldtour.com

Rafael Nadal, la un pas de al 80-lea titlu din carieră

Rafael Nadal s-a calificat în finala Masters-ului de la Toronto după o semifinală în care cel mai dificil adversar al său a fost ploaia. Aceasta a întâziat cu două ore începerea celei de-a doua semifinale de la Rogers Cup, câştigată de spaniol cu 7-6 (3), 6-4 în faţa rusului Karen Khachanov.

Liderul mondial va lupta pentru trofeu cu grecul Stefanos Tsitsipas, care l-a învins în trei seturi, 6-7, 6-4, 7-6, pe sud-africanul Kevin Anderson.

Nadal n-a mai cucerit de cinci ani un Masters pe suprafaţă rapidă şi are şansa de a câştiga pentru a patra oară trofeul la Rogers Cup şi a 33-a oară un turneu de categorie Masters 1000.

Ibericul a câştigat toate cele trei finale disputate până acum la Rogers Cup, în 2005, 2008 şi 2013. În urmă cu cinci ani s-a impus ultima oară la un Masters pe hard, la Cincinnati. A fost anul în care a reuşit tripla Rogers Cup - Cincinnnati - US Open.

Dacă se va impune în finală, Rafael Nadal va deveni al patrulea tenisman din Era Open cu 80 de titluri în carieră. Are 79 de finale câştigate şi 36 pierdute până acum în carieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: