image
Sursa foto: wsj.com

50 de moldoveni așteaptă să fie evacuați din Fâșia Gaza; Punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis

50 de cetățeni moldoveni care se află în Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea, din cei aproximativ 100-120 de cetățeni înregistrați în această zonă. Însă punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis, potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău.

Guvernul Republicii Moldova spune că face tot posibilul pentru evacuarea celor 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza. Până în prezent, nicio țară nu a reușit să-și aducă cetățenii în afara acestei zone.

„Suntem în dialog constant cu partenerii internaționali pentru a reuși să evacuăm civilii, inclusiv cetățenii Republicii Moldova. Ambasada a delegat un funcționar consular în Egipt, pregătit să se deplaseze la punctul de trecere Rafah în orice moment pentru a elibera documentele necesare cetățenilor noștri din Gaza și pentru a facilita călătoria acestora către Cairo și, ulterior, către Republica Moldova”, precizează MAEIE.

Autoritățile de la Chișinău spun că sunt pregătite să ofere asistență cetățenilor moldoveni imediat ce vor primi notificări oficiale din partea autorităților egiptene și israeliene cu privire la deschiderea unui coridor de evacuare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: