image
Sursa foto: monitorulcj.ro

ELIMINAREA tarifelor de roaming dintre RM și România, discutată de către cele două guverne; „Suntem gata să avansăm rapid”

Eliminarea tarifelor de roaming dintre Republica Moldova și România a fost subiectul unei videoconferințe organizate astăzi dintre reprezentanții Guvernului de la Chișinău și București și operatorii de telefonie din cele două state.

„Am discutat cu reprezentanții Guvernului de la București și cu operatorii de telefonie din Republica Moldova și România paşii concreți pentru ca cetăţenii din ambele ţări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popesc, care a participat la videoconferință împreună cu ministrul Economiei, Vadim Brânzan.

„Dincolo de comunitatea de limbă și cultură cu România vrem şi o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicaţii, lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european. Studenți, oameni de afaceri, turişti sau toţi cei care își vizitează rudele şi prietenii, mii de cetățeni care trec zilnic hotarul vor simți concret aceste beneficii. Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obţinerea acestor facilităţi”, a mai spus Popescu.

Amintim că tarifele pentru roaming între Republica Moldova și România au fost eliminate doar pentru o singură zi, pe 1 decembrie 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: