image
Sursa foto: CNN

Un jurnalist al The Wall Street Journal, arestat în Rusia pentru „spionaj”; Riscă 20 de ani de închisoare

Jurnalistul publicaţiei americane The Wall Street Journal, Evan Gershkovich, a fost arestat în Ekaterinburg, Rusia, pentru spionaj. Acesta a lucrat la materiale despre atitudinea localnicilor față de război și despre recrutările făcute de Grupul de mercenari „Wagner”

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost reținut de FSB care îl acuză că a colectat informații care constituie un secret de stat despre activitățile uneia dintre întreprinderile complexului militar-industrial rus, Wagner, relatează agenţia rusă de stat TASS.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a oprit activitățile ilegale ale corespondentului biroului de la Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, cetățeanul american Gershkovich Evan, născut în 1991, suspectat de spionaj în interesele guvernului american”, a anunţat FSB.

„S-a stabilit că Evan Gershkovich, acționând la instrucțiuni din partea americană, colecta informații care reprezintă un secret de stat despre activitățile unei întreprinderi aparţinând complexului militar-industrial rus. În timp ce încerca să obțină informații secrete, un cetăţean străin a fost reținut la Ekaterinburg”, mai susţine FSB.

Jurnalistul a lucrat la materiale despre atitudinea localnicilor față de război și despre recrutările făcute de Grupul de mercenari „Wagner”, scrie canalul de Telegram Baza, citat de B1.

Gershkovich a dispărut miercuri la Ekaterinburg, unde a venit să pregătească un material despre atitudinea rușilor față de grupul „Wagner”.

Colegii nu l-au putut contacta de mult timp, iar presa locală a scris că jurnalistul ar fi putut fi reținut, mai notează Baza.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: