image
Sursa foto: captură video

Momentul în care un bebeluș este scos dintre dărâmăturile unei case afectate de erupția vulcanului din Guatemala // VIDEO

Euronews a publicat o înregistrare video cu momentul în care un ofițer de poliție din Guatemala salvează un bebeluș dintre dărâmăturile unei case, pe 4 iunie.

Cel puţin 192 de persoane sunt date dispărute şi alte 75 au murit în urma erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala, duminică, iar marţi o nouă erupţie a propulsat gaze şi lavă în partea de sud a vulcanului, transmite News.ro, care citează BBC.

Satele din apropiere au fost îngropate în cenuşă vulcanică şi noroi.

Peste 1,7 milioane de persoane au fost afectate de erupţia de duminică, iar peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi, scrie digi24.ro.

Noua erupţie de marţi a luat pe multă lume prin surprindere după ce vulcanologii declaraseră că erupţia de duminică, care a propulsat cenuşă la 10 km înălţime, s-a încheiat.

Cabanas a precizat că nu a fost activată nicio alertă de evacuare înainte de erupţia de duminică. El a adăugat că localnicii au fost antrenaţi pentru proceduri de urgenţă dar nu au putut implementa măsurile pentru că activitatea vulcanică s-a desfăşurat prea rapid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: