image
Sursa foto: platformada.md

Declarația tranșantă a lui Andrei Năstase: Noi nu negociem principii și NU vom face nicio alianță cu hoții!

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, face lumină în legătură cu speculațiile lanste în spațiul public privind un eventual scenariu postelectoral, potrivit căruia forțele antioligarhice ar trebui să facă o alianță temporară cu PSRM.

„Nu voi accepta niciodată alianțe politice cu cei care ne-au rupt hărțile sau ne-au vândut uzurptatorului puterii în stat și sunt gata să o mai facă ori de câte ori li se va cere”, a declarat Andrei Năstase cu puțin timp în urmă.

„Alegerile din 24 februarie erau esențiale pentru familiile noastre, comunitățile noastre, viitorul copiilor noștri. Hoții de la guvernare le-au furat și de această dată. Există viață și după aceste alegeri. Vom lupta și vom munci și în continuare. Mesajul nostru, ale celor uniți în jurul unor valori istorice, democratice și corecte, care au în centrul lor cetățeanul, nevoile și necesitățile acestuia, a fost și este cel de unitate a tuturor cetățenilor. Indiferent de numele nostru, de limba pe care o vorbim, de tradiții și obiceiuri, credința sau cultura noastră. Este extrem de important să prețuim cu adevărat toate valorile care ne apropie și refuzăm cu fermitate retorica politică care ne desparte, să refuzăm corupția politică”, spune Andrei Năstase într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit copreședintelui ACUM, „vânătoarea politică lansată de Plahotniuc de ani de zile, împreună cu gruparea sa criminală, continuă și astăzi în zona oamenilor vulnerabili”.

„Cine a trădat o dată, va mai trăda încă o dată. Am căutat și valorizat în toți acești ani, de când lupt sincer și fără teamă împotriva unui regim ne sufocă libertățile, să ofer încredere și sprijin tututor celor care vor cu adevărat să trăiască într-o țară liberă, prosperă, puternică. Nu voi accepta niciodată alianțe politice cu cei care ne-au rupt hărțile sau ne-au vândut uzurptatorului puterii în stat și sunt gata să o mai facă ori de câte ori li se va cere. Pentru ei acest popor nu există. Există doar ei și păcatele lor pământești exploatate de un criminal care a pus stăpânire pe justiție, pe procuratură, pe televiziuniuni. Nu poate exista o mai mare nedreptate pentru un popor decât să fie împărțit și hăituit de interesele meschine ale unor politicieni corupți. Onoarea, stima, respectul, demnitatea și libertatea vorbesc în toate limbile pământului. Exact la fel se întâmplă cu necinstea, hoția, oportunismul, lipsa de caracter, teroarea și sărăcia. Cea mai dăunătoare formă pe care societatea noastră o poate îmbrăca după alegerile din 24 februarie este cea în care aceasta să fie din nou împărțită după bunul plac al politicienilor bogați și corupți care fac alianțe obscure, formale sau informale, având drept scop interesul lor îngust, scuipând în interesul public al cetățeanului și al țării. Nu fac parte din rândul celor caer au toleranță față de politicenii lipsiți de conținut”, a adăugat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: