image
Sursa foto: theverge.com

Provocările pe TikTok au dus la victime: Părinții copiilor care și-au pierdut viața au dat gigantul în judecată

TikTok este o rețea de socializare recunoscută pentru provocările pe care le pune la dispoziția utilizatorilor. Din păcate, nu este prima oară când acestea s-au lăsat cu victime.

Conform unui proces intentat în SUA împotriva TikTok, nu mai puțin de 7 copii, cu vârste de până la 14 ani, și-au pierdut viața din cauza provocărilor de pe TikTok. Provocarea pe care algoritmul le-a sugerat-o micuților este intitulată Blackout și implică să te sufoci singur în fața camerei, de obicei cu accesorii. În mod previzibil, situația este una foarte dramatică și, deși ai putea să dai vina pe părinți pentru că nu și-au supravegheat atent copii, când vorbim de adolescenți de 14 ani, nu te-ai aștepta să fie atât de vulnerabili emoțional.

Procesul împotriva TikTok a fost inițiat de părinții mai multor copii care și-au pierdut viața din cauza provocării Blackout, scrie Playtech. În opinia lor, rețeaua de socializare este vinovată de faptul că ”încurajează utilizatorii să se stranguleze cu curele, bretele de la poșete până leșină”.

Ca referință, prima victimă care și-a pierdut viața din cauza acestei provocări pe TikTok avea 10 ani și a murit în ianuarie 2021 în Italia. În martie, a urmat un copil din Colorado în vârstă de 12 ani. În iunie, un copil de 14 ani din Australia, iar în iulie, un copil de 12 ani din Oklahoma. În decembrie 2021 și-a pierdut viața un copil de doar 10 ani din Pennsylvania.

Mama copilului de 10 ani din Pennsylvania a inițiat un proces împotriva platformei pentru că ”promovează provocări din ce în ce mai excesive și inacceptabil de periculoase”.

Oficialii TikTok insistă pe faptul că fac tot ce este posibil pentru a nu mai promova provocări periculoase. În cazul în care cauți ”blackout challenge”, de exemplu, primești un avertisment prin care ți se atrage atenția asupra faptului că unele provocări pot fi periculoase, înfricoșătoare sau fabricate”. De asemenea, ești invitat să accesezi acest link prin care ai acces la o serie stufoasă de sfaturi pe marginea provocărilor din online.

Noutăţile partenerilor

comentarii: