Aproximativ 2.000 de case şi magazine au fost distruse în Mandra în noiembrie anul trecut în ceea ce experţii au descris drept "un dezastru care aştepta să se întâmple", din cauza unor planuri de dezvoltare prost concepute. În 2016 au fost aprobate îmbunătăţiri substanţiale ale sistemului de drenare a apei, dar lucrările nu au început.

Inundaţiile au afectat marţi şi alte părţi ale Greciei, în multe zone înregistrându-se peste 50 de milimetri de precipitaţii.

Ploile torenţiale au afectat şi prefectura Magnesia, din centrul Greciei, unde au fost relatate inundaţii masive.

În zona Kanalia, circa 30 de case au fost inundate, iar drumurile locale erau sub apă. La Kerasia, şapte case au fost evacuate preventiv, iar o porţiune de 150 de metri de drum a cedat în urma ploilor torenţiale.

Inundaţii au fost înregistrate şi în localitatea Larissa, extrem de afectate fiind drumurile de coastă, potrivit declaraţiilor viceprimarului Vassilis Letsios.

Precipitaţii masive au fost raportate şi în Halkidiki, cea mai mare cantitate de precipitaţii înregistrându-se în localitatea Sithonia - unde au fost inundate case, subsoluri şi magazine.

De asemenea, la Nikiti au fost raportate probleme legate de trafic, din cauza drumurilor inundate, în timp ce la Agios Nikolaos un râu a ieşit din matcă împiedicând circulaţia vehiculelor.