image
Sursa foto: ekathimerini.com

Grecia, grav afectată de inundaţii

Vremea s-a înrăutăţit marţi în Grecia, fiind înregistrate ploi abundente în multe părţi ale ţării, informează cotidianul Ekathimerini, portalul Greek Reporter şi agenţia de presă ANA.

Oraşul Mandra, la vest de Atena, unde 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în luna noiembrie în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor extreme, a fost şi de această dată afectat de inundaţii, fără a fi raportată însă pe moment vreo victimă.

Numeroşi rezidenţi au postat pe Facebook filmuleţe în care se putea vedea cum forţa apei a transformat străzile în râuri, iar pompierii au intervenit pentru a salva şoferii prinşi de viituri şi a răspunde la apelurile a zeci de persoane ale căror locuinţe a fost inundate, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de case şi magazine au fost distruse în Mandra în noiembrie anul trecut în ceea ce experţii au descris drept "un dezastru care aştepta să se întâmple", din cauza unor planuri de dezvoltare prost concepute. În 2016 au fost aprobate îmbunătăţiri substanţiale ale sistemului de drenare a apei, dar lucrările nu au început.

Inundaţiile au afectat marţi şi alte părţi ale Greciei, în multe zone înregistrându-se peste 50 de milimetri de precipitaţii.

Ploile torenţiale au afectat şi prefectura Magnesia, din centrul Greciei, unde au fost relatate inundaţii masive.

În zona Kanalia, circa 30 de case au fost inundate, iar drumurile locale erau sub apă. La Kerasia, şapte case au fost evacuate preventiv, iar o porţiune de 150 de metri de drum a cedat în urma ploilor torenţiale.

Inundaţii au fost înregistrate şi în localitatea Larissa, extrem de afectate fiind drumurile de coastă, potrivit declaraţiilor viceprimarului Vassilis Letsios.

Precipitaţii masive au fost raportate şi în Halkidiki, cea mai mare cantitate de precipitaţii înregistrându-se în localitatea Sithonia - unde au fost inundate case, subsoluri şi magazine.

De asemenea, la Nikiti au fost raportate probleme legate de trafic, din cauza drumurilor inundate, în timp ce la Agios Nikolaos un râu a ieşit din matcă împiedicând circulaţia vehiculelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: