image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase, după decizia Curţii de Apel: „Este o crimă împotriva RM; Judecătorii au executat comanda lui Plahotniuc”

Decizia Curţii de Apel care a menținut hotărârea primei instanțe, privind anularea alegerilor din 3 iunie, este o crimă la adresa Republicii Moldova. Tot procesul este unul absurd, iar judecătorii au executat o comandă politică dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Sunt declaraţiile făcute către primarul ales, Andrei Năstase, după pronunţarea deciziei.

„Un proces al absurdului. Nu este vorba despre incapacitate sau neştiinţă. Este vorba despre o crimă împotriva locutorilor municipiul Chişinău, împotriva capitalei, împotriva RM, împotriva democraţiei. Este o flegmă dată societăţii de către un proxenet. S-a văzut din start că au minţit, au trișat. Judecătorii au executat o comandă politică, iar comanditarul este Plahotniuc, care este în parteneriat cu Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

„Ei se tem de forțele antioligarhice. Iată de ce vor aplica tot arsenalul pentru a ne opri. Nu a fost dată o lovitură Platformei DA, dar a fost dată o lovitură statului şi poporului. Prezenţa poliţiştilor arăta care va fi decizia. Nu ştiu, se aşteptau că o să vandalizăm clădirea Curţii de Apel”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a anunţat că decizia Curţii de Apel va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie: „Mai avem o cale de atac. O să atacăm această decizie la Curtea Supremă de Justiţie”.

În context, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă în stradă şi să-şi apere votul: „Chem toată lumea să iasă în stradă ni se fură viitorul în direct. Nu este vorba doar despre viitorul nostru, este vorba despre viitorul copiilor noştri, care vor mai protesta încă 27 de ani. Vă îndemn să ieşim să protestăm ca armenii. Voturile noastre sunt călcate în picioare”.

Cu puțin timp în urmă, Curtea de Apel a menținut decizia instanței de judecată care a anulat alegerile din Chișinău și a invalidat mandatului lui Andrei Năstase.

După anularea alegerilor, au urma critici dure din partea UE. Și analiștii politici din RM și România au declarat că alegerile ar fi trebuit să fie declarate legale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: