image
Sursa foto: captură video

Satul Sipoteni din raionul Călărași, stăpânit de duhoarea care vine cu valul de la stația de epurare, construită recent

În satul Sipoteni, raionul Călărași, a dispărut mirosul plăcut de toamnă. Localitatea este acum stăpânită de miasmele care vin cu valul de la stația de epurare, construită recent. Oamenii sunt revoltați - putoarea pătrunde și în case, făcându-le viața și mai insuportabilă. Administratorul stației dă vina pe râul din preajma punctului de colectare. În același timp, el recunoaște că apa care rămâne în urma prelucrării deșeurilor este aruncată aici.

Stația de epurare, care se află chiar la marginea satului, a fost dată în exploatare la începutul anului. Pentru construcție s-au cheltuit peste șapte milioane de lei, alocați din Fondul Ecologic Național și din bugetul Primăriei Sipoteni.

Apa, care rămâne după prelucrarea murdăriei, este aruncată într-un râu de la câțiva metri de stația de epurare.

Am încercat să discutăm cu administratorul stației, dar la poartă ne-a întâlnit un operator, care primea indicații la telefon.

La scurt timp a apărut și administratorul stației de epurare, Andrei Trifan. Potrivit acestuia, mirosul respingător vine din râu, nu de la stație, dar admite că apa rămasă în urma prelucrării deșeurilor se revarsă aici.

La stația de epurare din Sipoteni sunt conectate aproximativ 300 de gospodării. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: