image
Sursa foto: jurnal.md

Un cetățean moldovean a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat; Acum riscă până la doi ani de pușcărie

Un cetățean moldovean a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Acesta a fost reținut de polițiștii în timp ce se deplasa grăbit pe direcția localităților Palanca – Udobnoe.

Fără acte de identitate și cu interdicție de intrare în Ucraina pe un termen de 10 ani, un cetățean moldovean a recurs la traversarea ilegală a frontierei de stat. Cu ajutorul tehnicii din dotare, polițiștii au monitorizat suspectul preț de câteva minute pentru a stabili clar intențiile sale.

La scurt timp polițiștii de frontieră au intervenit, astfel dejucând planul conspirativ al persoanei de aflare în zona de frontieră și tentativa de a traversa fraudulos hotarul.

Bărbatul se deplasa din interiorul țării spre Ucraina, iar nefiind la prima abatere de acest gen nu s-a supus somațiilor și a încercat să fugă. Însă fără reușită, acesta a fost reținut și escortat la Sector pentru cercetările de rigoare.

În cadrul audierii, moldoveanul a comunicat că din lipsa documentelor de călătorie și din dorința de a-și revedea familia care locuiește în Ucraina, a decis să săvârșească infracțiunea dată.

Totodată, conform cercetărilor preliminare s-a stabilit că tânărul în vârstă de 23 de ani este originar din raionul Ștefan Vodă și are interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei pe o perioadă de 10 ani.

Bărbatul este reținut pentru 72 de ore. Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de până la 2 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: