image
Sursa foto: vremeanoua.ro

La un pas de carnagiu: Microbuz cu moldoveni, lovit de tren în România după ce șoferul ar fi adormit; Sunt opt victime

Un grav accident a avut loc noaptea trecută în localitatea Gara Roşieşti, din judeţul Vaslui, România. Un microbuz în care se aflau opt moldoveni a fost lovit de tren. În urma impactului, opt persoane din microbuz, inclusiv șoferul, au fost rănite.

Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost mobilizate în zonă. Accidentul a avut loc la nivelul de cale ferată, după ce şoferul microbuzului, cetăţean al Republicii Moldova, ar fi aţipit la volan. Microbuzul a fost acroşat razant de trenul Inter-Regio Iaşi-Mangalia. În urma impactului, toate persoanele au supravieţuit. Singurul rănit mai grav a fost şoferul microbuzului care a fost transportat la spital, alături de un alt pasager, cu leziuni mai uşoare. Alte două persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar celelalte au refuzat transportul la spital.

Din primele cercetări reiese că vinovat de producerea accidentului feroviar este șoferul microbuzului, care ar fi adormit la volan cand traversau trecerea de cale ferată.

„Am înțeles că șoferul a adormit la volan și microbuzul a fost acroșat de ultimul vagon al trenului InterRegio Iași – Mangalia. Au rezultat șapte victime, doar cu traumatisme minore, care au refuzat transportul la spital. Avem o victimă (șoferul microbuzului – n.r.) trimisă la spital cu traumatism la piciorul drept și în mașina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigații și tratament. Toți cei din microbuz sunt moldoveni, nu prea ne-am putut înțelege cu ei, nu vorbesc limba română. Oricum, au avut mare noroc, noi ne așteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă șansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură”, a precizat medicul urgentist Carmina Piseru, șeful Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Vaslui.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: