image
Sursa foto: unimedia.info

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, mesaj de ziua orașului: „Azi Chișinăul ar fi fost cu siguranță altfel”

Astăzi Chișinăul ar fi fost, cu siguranță, altfel, dacă șansa acordată de cetățeni pentru schimbarea lucrurilor din capitală nu ar fi fost luată fără niciun drept de regimul de la putere. O spune primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, care a venit cu un mesaj pentru chișinăuieni. „Vă doresc din inimă să vă bucurați de acestă zi frumoasă! Fie ca lumina și pacea să vă însoțească și să aveți încredere în schimbarea de mâine. Speranța să ne fie călăuză, iar atâta timp cât rezistăm și luptăm împreună, marea schimbare bate la ușă”, afirmă liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

„Este Ziua în care nu pot să nu mă gândesc și la șansa acordată de domniile voastre de a schimba lucrurile din Capitală în bine și mult mai bine, o șansă care ne-a fost luată fără niciun drept, în mod banditesc de un regim înfricoșat și ipocrit. Azi Chișinăul ar fi fost cu siguranță altfel. Și când spun asta, mă refer la lucruri simple, normale, firești și în primul rând la o gestionare gospodărească, din suflet, în beneficiul cetățeanului și nu al mafiei imobiliare, o administrare transparentă și o debirocratizare a tuturor serviciilor municipale”, a menționat Andrei Năstase, într-o adresare live pe pagina sa de facebook.

Ar fi fost deschise căi noi spre inovație și modernizare, elaborate măsuri de decongestionare a traficului, de asigurare a unei alimentații sănătoase a copiilor din grădinițele și școlile din Chișinău și suburbii și multe alte lucruri care sunt trecute astăzi cu vederea în mod iresponsabil, mai spune liderul Platformei Demnitate și Adevăr. „Vă asigur că împreună cu echipa mea aș fi preluat cele mai eficiente, cele mai bune practici de administrare a orașului în fiecare problemă concretă. Viena, Paris, Bruxelles și alte capitale europene reprezintă modele de bună administrare, de unde putem prelua exemple de proiecte bine elaborate și eficiente. Soluții există, ele își așteaptă implementarea și aceste timpuri vor veni”, a mai spus Năstase.

„Va veni timpul când Chișinăul va deveni un oraș european bazat pe cele mai noi tehnologii de dezvoltare, când tinerii vor dispune de locuri de muncă aici, acasă, iar bătrânii se vor bucura de odihna binemeritată și-și vor plimba nepoțeii prin frumoasele parcuri municipale, când procesul educațional va fi gestionat de cadre didactice plătite după merit, medicii buni nu vor mai pleca din țară, iar chișinăuienii vor beneficia de servicii de sănătate prietenoase. Spun asta bazându-mă pe experiența bunilor mei prieteni și ai dumneavoastră, primarii Clujului, Alba Iuliei, Oradei care au reușit să transforme aceste orașe în adevărate minuni ale civilizației europene”, crede liderul DA.

„Dragi prieteni, e Ziua Chișinăului, e ziua capitalei și a orașului nostru de suflet. Cât mi-aș dori să fiu acolo, împreună cu voi, să discutăm despre cât de mare este dorința noastră de schimbare. Sunt însă departe de casă și de voi tocmai pentru a acumula experiența, inovația și bunele practici ale prietenilor noștri de peste ocean, pentru a explica decidenților de aici ce se întâmplă în Moldova și ce trebuie să schimbăm pentru a face viața oamenilor mai bună, mai prosperă, mai plină de libertate”, a conchis Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: