image
Sursa foto: asp.gov.md

Alegătorii care au buletinul de identitate expirat pot vota în baza unui act provizoriu obținut gratuit chiar de alegeri

Agenția Servicii Publice va elibera în perioada 29 octombrie - 3 noiembrie buletine de identitate provizorii în mod gratuit cetățenilor care vor să meargă la votare, dar au actele expirate.

În ziua de duminică 3 noiembrie, centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate vor activa conform unui program special de muncă. Acestea vor fi deschise de la ora 7:00 până la 21:00.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrul multifuncțional și serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.

Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă, dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

Cei care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 22 octombrie – 31 octombrie 2019, pot ridica actul de identitate până la data de 1 noiembrie inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: