image
Sursa foto: Jurnal.md

Andrei Năstase: Deputații care au părăsit ședința trebuiau să se opună; Cu Platforma DA și PAS în Parlament, legea nu trecea

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că fracțiunile care s-au opus legii privind amnistia capitalului trebuiau să adopte un altfel de comportament decât să părăsească ședința de ieri a Parlamentului.

„Trebuiau să protesteze, să se opună, să îndemne populația la protest. Cu 40 de oameni ai Platformei DA, ai PAS, ai blocului nostru în Parlament, o astfel de lege nu ar trece”, a declarat Andrei Năstase la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Din punctul meu de vedere, atitudinea deputaților care au decis să iasă din sală a fost una care poate fi supusă criticilor. Cei 40 sau 45 de deputați care au fost împotriva acestei legi ar fi putut adopta o altă atitudine. Cu 40 de oameni ai Platformei DA, ai PAS, ai blocului nostru în Parlament o astfel de lege nu ar trece. Este antipopulară, ilegală, încurajează corupția, hoția și infracționalitatea, așa cum spune Ambasada SUA. Iată de ce îi îndemn pe cei care se află astăzi în Parlamentul RM să găsească alte mijloace de luptă cu acești criminali, dacă cumva o parte sunt și ei complici prin modul prin care se manifestă la asemenea ilegalități”, a menționat Andrei Năstase.

„Trebuiau să protesteze, să se opună, să îndemne populația la protest. Înțeleg când sunt 4-5 deputați. Noi am văzut atitudinea permanentă a PLDM, Maria Ciobanu, domnii Deliu, Țap, Cobzac, Pistrinciuc. Îi înțelegeam, sunt în minoritate. Dar au existat 40 de oameni care au fost împotriva acestei legi”, a adăugat liderul Platformei DA.

Modul în care a fost promovat acest proiect de guvernare era un motiv în plus pentru cei care se aflau în Parlament să trateze lucrurile cu o altă atitudine față de cei care încalcă în mod flagrant statul de drept, legea, Constituția, scuipă în acest popor, a accentuat Andrei Năstase.

„Acum în cine ne punem speranța sau în cine își pun speranța cei 40 de deputați? În Dodon? Urmează o semnătură a lui Dodon de promulgare a legii sau dacă nu va fi această semnătură, pentru a ne crea acest circ dintre Dodon, Candu și Plahotniuc. Probabil îl vor mai suspenda o dată ca el să-și poată trage niște foloase electorale. În realitate sunt în tandem și funcționează ca ceasul încă de înainte de prezidențiale. Rugămintea mea către toți deputații, să aibă o altă atitudine. Am văzut că și Voronin a înțeles și că vor contesta la Curtea Constituțională. Și acolo au oamenii lor”, a mai spus președintele Platformei DA.

În context, Andrei Năstase și-a reiterat apelul la unitate.

„Este timpul să înțelegem că trebuie să ne unim forțele. Toți. Întreaga societate trebuie să înțeleagă că e furată, amăgită. Trebuie să ne pătrundem de acest lucru și să nu uităm. Următorul mare protest este pe 26 august”, a conchis liderul Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: