image
Sursa foto: Getty Images

Marca: Ronaldo şi-a anunţat colegii că vrea să plece de la Real Madrid

Cotidianul Marca a făcut un anunţ care le dă fiori fanilor de la Real Madrid. Ibericii susţin că starul Cristiano Ronaldo le-ar fi spus colegilor că va pleca de pe "Santiago Bernabeu". Acest lucru s-ar fi întâmplat cu două săptămâni înainte de finala UEFA Champions League.

Acesta este şi motivul pentru care colegii de la gruparea blanco nu au fost surprinşi de declaraţiile făcute de starul de 33 de ani după victoria cu Liverpool (3-1), atunci când Cristiano a spus că "a petrecut o perioadă superbă la Real", lăsând să se înţeleagă că va pleca.

Pe de altă parte, presa din Spania a dezvăluit care este motivul pentru care starul portughez ar pune presiune pe Florentino Perez: o creștere consistentă a salariului.

În acest moment, Ronaldo câștigă 21 de milioane de euro pe an, dar vrea mai mult decât dublu. El Confidencial notează că impresarul lui, Jorge Mendes, a cerut o creștere de salariu până la 50 de milioane de euro net pentru fiecare dintre cei 3 ani rămași în contractul cu Real Madrid. Suma brută s-ar ridica la 80 de milioane de euro pe sezon, imensă chiar și pentru campioana Europei din ultimii 3 ani.

Florentino Perez a refuzat, în prima fază, pentru că o astfel de mișcare ar da peste cap bugetul de salarii și ar necesita o reorganizare la nivel financiar. În acest moment, contractul lui Ronaldo reprezintă 60% din bugetul de salarii de pe Santiago Bernabeu. Conducerea are oricum în plan o ajustare, mai ales că țintește aducerea unui nou "galactic", astfel că o asemenea modificare ar afecta strategia gândită din timp.

În spatele acestei solicitări din partea lui Cristiano Ronaldo s-ar afla dorința sa de a-i depăși în topul salariilor pe Messi și Neymar, care câștigă 45 de milioane de euro pe sezon la Barcelona, respectiv 48,9 milioane de euro pe sezon la PSG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: