image
Sursa foto: Getty Images

FIFA a anunţat decizia în cazul jucătorului croat care a strigat Glorie Ucrainei

Internaţionalul croat Domagoj Vida, care a apărut într-un filmuleţ în care spunea: “Glorie Ucrainei!”, după victoria din meciul de sâmbătă cu Rusia, a primit un avertisment din partea FIFA.

“Comisia de Disciplină a FIFA i-a transmis un avertisment jucătorului Domagoj Vida, ca urmare a ceea ce a spus într-un filmuleţ, după meciul dintre Rusia şi Croaţia, de la Cupa Mondială”, se arată într-un comunicat al forului mondial, potrivit ESPN.

Domagoj Vida ar fi putut rata restul turneului din Rusia dacă FIFA l-ar fi suspendat, având în vedere faptul că regulamentul disciplinar interzice sloganurile politice.

În filmuleţul apărut pe reţelele de socializare după victoria Croaţiei în partida din sferturile CM cu Rusia, Vida poate fi văzut alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”, iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. “Ador poporul rus. A fost doar o glumă”, a afirmat el.

“Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: