image
Sursa foto: sport.es

Primul transfer la Barcelona: 30 de milioane € pentru înțelegerea care poate anunța plecarea lui Umtiti

Barcelona este pe cale să oficializeze primul transfer pentru noul sezon. Mundo Deportivo anunță că noua campioană a Spaniei s-a înțeles cu fundașul central Clement Lenglet (22 de ani), de la Sevilla.

Spaniolii scriu că apărătorul francez și-a dat deja acceptul pentru a merge la Barcelona și urmează să semneze un contract pe 5 ani. Agentul său a purtat discuțiile cu formația de pe Camp Nou, iar fotbalistul este de acord cu termenii oferiți de club.

30 de milioane de euro a pregătit Barcelona pentru transferul lui Lenglet. Până de curând, fundașul de la Sevilla era văzut drept principala soluție în cazul unei plecări a lui Umtiti, a cărui clauză de reziliere e de 60 de milioane de euro și care ezită să își prelungească înțelegerea cu gruparea blaugrana.

Rezolvarea transferului lui Lenglet ar putea indica tocmai o iminentă plecare a lui Umtiti, chiar dacă Mundo Deportivo susține că apărătorul venit de la FC Sevilla ar fi dispus și să își joace șansa în fața conaționalului său. Dacă Umtiti (24 de ani) va pleca după achitarea clauzei de reziliere, în valoare de 60 de milioane de euro, Barcelona ar rămâne cu un profit de 30 de milioane de euro de pe urma acestor mutări în centrul defensivei.

În orice caz, în Spania s-a discutat și despre un posibil împrumut al lui Yerry Mina, fundașul central adus la începutul anului, care nu ar fi pe placul antrenorului Ernesto Valverde, iar problemele fizice ale lui Thomas Vermaelen sunt binecunoscute, astfel că Lenglet ar lupta cu șanse serioase pentru un loc de titular.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: