image
Sursa foto: jurnal.md

De râsul găinilor: Constantin Botnari, alias „borsetka” lui Plahotniuc, declară venituri de... 1.000 de lei pe lună // DOC

Secretarul general al PD, Constantin Botnari, poreclit „borsetka” oligarhului Vladimir Plahotniuc, declară venituri de 1.000 de lei pe lună în ultimii doi ani.

Potrivit declarației de avere depuse la CEC, Botnari ar fi avut timp de doi ani, mai exact, în perioada 1 ianuarie 2017 - 26 decembrie 2018, venituri de o mie de lei pe lună de la locul de muncă. Acesta a mai raportat venituri de 548 de dolari și 7.500 de lei pe care i-a primit dobândă din depuneri la bănci.

La capitolul datorii, Botnari indică 300 de mii de euro, dintre care 50 de mii luați cu dobândă de 0%, iar 250 de mii - cu dobândă de 2,5%.

În declarația de avere, secretarul general al PD indică în proprietate un Mercedes E350, un apartament, o casă de locuit și două garaje. Greu de imaginat cum pot fi întreținute atâtea bunuri cu venit de 1098 de lei pe lună.

Amintim că în presă au apărut anterior imagini cu casa de lux a lui Botnari. Deşi oficial a declarat mereu venituri modeste, Constantin Botnari a reușit să-şi construiască la poalele pădurii de lângă Durleşti o locuinţă luxoasă, designul căreia aminteşte de Casa Albă de la Washington. O filmare cu drona publicată anterior de portalul Anticorupție arată că terenul de circa 21 de ari, declarat în acte, i s-a părut cam mic pentru gospodărie, aşa că democratul a îngrădit alţi 40 de ari de pădure.

Terenul pe care se află imobilul de lux al familiei Botnari este situat într-o zonă rezidenţială din Durleşti, cunoscută drept „Poiana Domnească”. Potrivit declaraţiei de avere a deputatului, dar şi a datelor din Cadastru, începând cu anul 2012 deputatul a procurat mai multe terenuri pentru construcţii, pe care la 31 iulie 2013 le-a comasat într-un singur teren. Valoarea cadastrală a celor 21 de ari este de peste 275.000 de lei. Preţul de piaţă a unui teren de şapte ari pentru construcţii în zona respectivă începe de la 25.000 de euro şi ajunge să coste 50.000 de euro, în funcţie de amplasare.

Odată cu construcţia casei şi a garajului, Constantin Botnari şi-a îngrădit proprietatea cu un gard din piatră cu o înălţime de peste doi metri. Numai că deputatul nu s-a limitat doar la cei 21 de ari şi ar fi îngrădit alţi circa 40 de ari. Cel puţin asta putem observa din înregistrările video făcute cu ajutorul unei drone. Tot din imagini putem vedea un drum asfaltat care duce în pădurea îngrădită. Potrivit datelor cadastrale, acest teren se află la balanţa Fondului Forestier şi nu există informaţii că ar fi fost oferită în arendă familiei Botnari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: