image
Sursa foto: cnn

Un smarald gigant a fost descoperit într-o mină din Zambia

Un smarald de 5,655 de carate a fost găsit la începutul lunii octombrie într-o mină din Zambia. Cristalul are o claritate excepțională și un verde echilibrat, fiind mai valoros decât multe diamante descoperite până acum.

Smaraldul se afla într-o mină deschisă și a fost observat de către geologul Debapriya Rakshit și minierul Richard Kapeta.

Acesta a fost numit „Inkalamu”, ceea ce înseamnă leu în limba locală. Bijuteria sclipitoare va fi tăiată în bucăți mai mici, care vor fi licitate în Singapore, în luna noiembrie a anului curent, potrivit CNN.

cnncnn

„Ne confruntăm cu o cerere crescută de smaralde din Zambia, mai ales de la marile branduri, în special din Europa. Culoarea bogată și transparența unică a pietrelor noastre sunt calități care le fac unice printre smaraldele lumii”, a spus Elena Basaglia, expertă în pietre preţioase de la compania Gemfield.

Amintim că, în anul 2010, producătorii de pietre verzi au descoperit cel mai mare smarald în minele companiei, pe care l-au numit „Elefantul”, având o structură aproape pură şi o greutate de 6225 carate (1245 kilograme). Cele mai multe dintre smaraldele lumii sunt descoperite în Zambia, Columbia și Brazilia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: