image
Sursa foto: fifa.com

Infantino, noi inițiative controversate: Cupa Mondială, regândită de președintele FIFA

Gianni Infantino a surprins audiența printr-un discurs susținut la summit-ul G20, eveniment în cadrul căruia președintele FIFA a anunțat două inițiative care ar putea fi implementate la Campionatul Mondial din 2022.

Deși este deja binecunoscut faptul că țara gazdă a Campionatului Mondial este Qatar, Infantino își dorește ca turneul din 2022 să fie găzduit de două state.

"Fotbalul poate transforma visele în realitate, așa că de ce să nu ne imaginăm că Mondialul din 2022 va fi găzduit și de alte țări din Golful Persic, alături de Qatar?!", a declarat Gianni Infantino.

Potrivit publicației EcoFoot, președintele FIFA își dorește organizarea unei Cupe Mondiale cu Qatar și Arabia Saudită țări gazdă și o suplimentare a numărului de echipe, de la 32 la 48.

Alte două inițiative controversate au fost puse în dezbatere de către Gianni Infantino în acest an: înființarea unei mini Cupe Mondiale și a unui nou format al Cupei Mondiale a Cluburilor.

Potrivit planului realizat de Infantino, Mini Cupa Mondială supranumită Final 8 ar urma să se dispute o dată la 2 ani, cu participarea a 8 echipe, care câştigă faza continentală a Ligii Naţiunilor. Competiţia ar urma să se desfăşoare începând cu 2021 în luna octombrie şi/sau noiembrie şi va înlocui Cupa Confederaţiilor, care se dispută din 4 în 4 ani.

Cupa Mondială a cluburilor, care în prezent reuneşte 7 echipe în fiecare an, ar urma să fie extinsă la 24 de echipe şi se va juca o dată la patru ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: