image
Sursa foto: mediafax.ro

Peste 300 de persoane, dispărute după prăbuşirea barajului în Brazilia

Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori în cazul spargerii unui baraj minier din Brazilia, care a provocat o alunecare masivă de teren, în urma căreia 58 de persoane au murit, iar alte peste 300 sunt date dispărute, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat de autorităţi.

„După 48 de ore, şansa de a găsi [pe cineva] în viaţă este foarte scăzută", le-a spus colonelul Eduardo Angelo, care conduce operaţiunea de căutare, rudelor celor dispăruţi, după ce în ultimele 24 de ore nu a mai fost descoperit niciun supravieţuitor, informează BBC News online.

Operaţiunile au fost suspendate duminică pe fondul temerilor că un alt baraj minier din zonă ar fi putut să se prăbuşească.

Cauza prăbuşirii barajului din zona Brumadinho nu este momentan cunoscută, compania care deţine barajul susţinând că a respectat toate procedurile de siguranţă.

Barajul din zona oraşului Brumadinho, Minas Gerais, în sud-estul Braziliei, s-a rupt, vineri, provocând o alunecare de teren care a îngropat o cantină, unde zeci de mineri luau masa, mai multe case, vehicule şi un tren, scrie mediafax.ro.

Potrivit companiei, 305 persoane sunt date dispărute, inclusiv mulţi angajaţi ai firmei, iar 192 au fost salvate.

Operaţiunile de salvare fiind îngreunate de amploarea dezastrului, în unele zone, grosimea stratului de nămol fiind de până la 15 metri.

Avimar de Melo Barcelos, primarul oraşului Brumadinho, a acuzat compania care deţine barajul de "nepăsare şi incompetenţă" şi statul Minas Gerais de neglijenţă în supravegherea respectării procedurilor de siguranţă.

"Această tragedie ne-a distrus oraşul", a mai afirmat primarul din Brumadinho.

Preşedintele companiei care deţine mina susţine însă că dezastrul s-a produs cu toate că firma pe care o conduce a respectat toate procedurile de siguranţă recomandate de experţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: