image
Sursa foto: zdg.md

Veaceslav Platon, BĂTUT în penitenciarul 13; Mascații de la Pantera au agresat fizic și avocații

Veaceslav Platon ar fi fost bătut în penitenciarul 13 de mascații de la Pantera. Deși acesta are leziuni vizibile pe corp și se simte rău, medicilor de la Urgență, chemați de avocați, nu li se permite accesul în penitenciar. Mai mult, în timp ce îl scoteau cu forța pe Platon de la întrevedere cu apărătorii săi, colaboratorii Pantera au agresat și avocații.

Avocatul Alexandru Bodnariuc ne-a declarat că Platon a fost bătut de colaboratorii Pantera pe 24 august. Totodată, și astăzi, de față cu 4 avocați, Veaceslav Platon ar fi fost târât practic, de mâini și picioare, de mascați, care i-au agresat și pe avocați. Una dintre ei, Liliana Leancă, chiar a avut nevoie de îngrijiri.

„Pe 24 august, vineri, a fost bătut de colaboratorii Pantera, i-au fost luate pixuri, creionul, ca să nu poată scrie. După, a fost aplicată forța fizică, are vânătăi pe corp, stare de vomă, posibil să aibă comoție. De atunci și până astăzi a fost solicitată ambulanța zilnic, sau măcar medicul penitenciarului să îl examineze, dar n-a fost văzut de niciun medic”, ne-a spus avocatul.

Astăzi, 4 avocați ai lui Veaceslav Platon au mers la întrevedere, unde au văzut vătămările corporale și au anunțat conducerea Penitenciarului.

„A venit șeful penitenciarului și a zis că medicul îl va examina. Am rămas acolo să așteptăm și față de noi iar a fost aplicată forța fizică, a fost scos cu forța de la întrevedere, față de 4 avocați a fost luat de mâini și de picioare”, a mai declarat avocatul Alexandru Bodnariuc.

Totodată, Veaceslav Platon a mai solicitat o dată ca să fie chemată o Ambulanță, însă și această cerere a fost ignorată de administrația penitenciarului.

Ulterior, după întrevedere, avocații au chemat ei înșiși ambulanța, care a venit în scurt timp, însă medicilor nu li s-a permis să intre la Veaceslav Platon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: