image
Sursa foto: digisport.ro

Dacă nu-i poţi bate, cumpără-i! După Neymar, PSG vrea un alt jucător de la o echipă care a scos-o din UCL

Dacă nu-i poţi bate, cumpără-i! Aceasta pare să fie deviza celor de la Paris St. Germain. După ce anul trecut l-a transferat pe Neymar de la FC Barcelona, echipa care a eliminat-o din Liga Campionilor, proaspăta câştigătoare a titlului în Ligue 1 vrea să cumpere un jucător de la Real Madrid, în faţa căreia a pierdut în acest sezon în optimile de finală ale UCL.

Potrivit AS, citată de digisport.ro campioana Franţei caută un înlocuitor pentru veteranul Thiago Motta (35 de ani), iar în fruntea listei se află Casemiro, una dintre slăbiciunile directorului sportiv al parizienilor, Antero Henrique. Cei doi se cunosc din perioada în care internaţionalul brazilian a evoluat la FC Porto, fostul club al oficialului de la PSG.

Mijlocaşul de 26 de ani, un adevărat element de echilibru în linia mediană a campioanei Europei, are o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro, sumă pe care nici măcar gruparea de pe Parc des Princes nu e dispusă să o plătească, în contextul în care trebuie să respecte fair play-ul financiar, iar în această vară urmează să fie plătit transferul de la Monaco al lui Kylian Mbappe.

Mai mult decât atât, clauza lui Casemiro ar putea creşte în perioada următoare. Asta pentru că sursa citată aminteşte că, acum câteva luni, oficialii lui Real Madrid au anunţat că sud-americanul va primi un nou contract, după ce Karim Benzema, Isco, Marco Asensio, Luka Modric, Toni Kroos, Marcelo sau Dani Carvajal şi-au prelungit actualele înţelegeri.

Cu toate acestea, conducerea lui PSG va face o tentativă şi ar putea oferi "o sumă stratosferică", notează AS, pentru a-i convinge pe madrileni să-şi vândă unul dintre stâlpii echipei. Nu este exclus chiar ca francezii să accepte includerea lui Casemiro într-un eventual transfer al lui Neymar pe Bernabeu, în condiţiile în care fostul jucător al Barcelonei este o ţintă mai veche a lui Florentino Perez.

Deşi este un mijlocaş cu profil defensiv, Casemiro a marcat 7 goluri în acest sezon, cel mai bun al carierei din acest punct de vedere. Doar Cristiano Ronaldo (41), Gareth Bale (14), Marco Asensio (10), Karim Benzema (9), Lucas Vazquez (8) şi Isco (8) au înscris mai mult decât brazilianul în actuala stagiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: