image
Sursa foto: jurnal.md

Încălcări depistate de Promo-LEX: Oferirea recompensei contra votului și prezența persoanelor decedate în listele electorale

Transportare organizată a alegătorilor, oferirea unei recompense contra votului și prezența persoanelor decedate în listele electorale sunt câteva dintre încălcările depistate de reprezentanții Promo-LEX.

Au fost depistate primele cazuri de încălcare a secretului votului și anume votarea în grup. În ambele cazuri este vorba de soți, care au intrat concomitent în cabinele de vot.

De asemenea sunt tot mai multe cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta sau în perimetrul secțiilor de votare. Au fost identificate șase astfel de cazuri.

O situație mai deosebită s-a întâmplat la o secție de vot unde observatorii Promo-LEX au auzit un zvon cu referire la oferirea unor recompense materiale sau bănești alegătorilor.

Totodată au fost înregistrate două cazuri de transportare organizată a alegătorilor.

Sunt și 12 cazuri de deficiențe în listele electorale și anume: prezența la domiciliile alegătorilor a persoanelor care nu mai locuiesc pe acea adresă și cazuri de prezență a persoanelor decedate în listele electorale.

De asemenea au fost depistate patru cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

În ceea ce privește agitația electorală au fost primite semnale de la diferite persoane cu privire la efectuarea agitației pe portaluri online. Este vorba de cel puțin șase cazuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: