image
Sursa foto: reporteris.ro

Senatoare din România: „Andrei Năstase este o voce puternică, o speranță care poate împlini un vis peste Prut”

Andrei Năstase este o voce puternică, o speranță care poate împlini un vis peste Prut, alături de aliații săi politici din PAS, pentru că aparține unei generații puternice care așteaptă fapte și nu promisiuni.

Astfel a comentat Iulia Scântei, senatoare PNL din România, rezultatele preliminare ale alegerilor din Chișinău, potrivit cărora Andrei Năstase urmează să se bată cu Ion Ceban în turul doi.

Vă prezentăm declarația integrală a senatoarei din România:

Orașul Chișinău are șanse să rămână o capitală europeană

Opoziția politică, anticomunistă și pro-europeană de la Chișinău continuă lupta pentru o capitală europeană:

Andrei Năstase, candidatul comun al PAS şi PPDA, va lupta în turul al doilea al alegerilor locale pentru un mandat de primar al capitalei Chişinău. Lupta nu e ușoară, mai ales atunci când candidatul clasat pe locul întâi în primul tur de alegeri desfășurate azi, este Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), cel care s-a înființat în urma unificării dintre Partidul Socialist din Moldova (PSM) si Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Andrei Năstase este o voce puternică, o speranță care poate împlini un vis peste Prut, alături de aliații săi politici din PAS, pentru că aparține unei generații puternice care așteaptă fapte și nu promisiuni.

Tinerii noștri frați de la Chișinău aleg de multă vreme drumul spre România și spre Europa, acolo merg să studieze, să muncească, să trăiască. Dar tot ei sunt cei care fac drumul înapoi spre casa părintească, la părinți și la familie, de sărbători, de aceea am încredere că își doresc și vor face tot ceea ce depinde de ei, ca peste două săptămâni, la turul al doilea al alegerilor, casa lor părintească de la Chișinău să rămână o oază a românismului și o capitală europeană.

Ca Senator de Iași, ca moldoveancă, salut prima victorie a fraților noștri liberali de la Chișinău și le reamintesc spusele marelui Voievod Ștefan cel Mare ca arme în lupta lor dreaptă:

"Oșteni! Și frați întru dreptate și credință, biruința de astăzi ne-a fost dată ca să ne putem bucura și mai departe de rodul muncii noastre. În voi mi-e nădejdea și puterea căci voi sunteți temelia acestui pământ. Luptați, dară, ... că nicio țară, oricât de mică, nu poate fi biruită când luptă pentru dreptatea și neatârnarea sa."

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: