image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Tauber, reacție la stoparea autocarelor cu protestatari; Nu suflă niciun cuvânt despre reținerea diversionistului rus

Deputata partidului „Șor”, Marina Tauber, a emis o reacție pe paginile sale de socializare în care se arată extrem de nemulțumită că poliția blochează deplasarea autocarelor cu protestatari la acțiunea planificată astăzi de partidul „Șor” în centrul capitalei. Deși a fost emisă după declarațiile făcute de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, referitor la organizarea dezordinilor, Marina Tauber, evită să comenteze reținerea celor 25 de reprezentanții ai celor 10 grupări de provocatori, inclusiv a diversionistului originar din Federația Rusă, venit la 9 martie în RM pentru a le da instrucțiuni, care potrivit poliției urmau să organizeze astăzi dezordini în Chișinău

„ Maia Sandu a înnebunit cu tot! În peste trei decenii de la independența Republicii Moldova, așa abuzuri față de propriul popor, față de cetățenii țării noastre, nu au fost înregistrate niciodată. Agonia și frica lor de furia oamenilor se manifestă în scoaterea tuturor polițiștilor în stradă, pentru a împiedica deplasarea oamenilor la Chișinău pentru a manifesta pașnic și a cere achitarea facturilor pentru lunile de iarnă”, a notat Marina Tauber.

Aceasta li se adresează misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să „nu închidă ochii la încălcarea principiilor statului de drept” și le acuză că o susțin pe președintele Maia Sandu.

„Susțineți tiranul care stă în poziția de drept în fața voastră. În cazul dat, poporul, suveranul acestei țări, vă poate cere să vă luați tiranul la voi acasă”, mai invocă deputata.

Marina Tauber ține să precizeze că mișcarea pe care o conduce planifică un protest pașnic la care oamenii sunt îndemnați să vină cu icoane „să se roage lui Dumnezeu pentru pace”.

Astăzi IGP a anunțat despre dejucarea unui scenariu elaborat la Moscova, de organizare a provocărilor în timpului protestului „Șor”. 10 grupuri de provocatori au fost cazate în municipiul Chișinău. Acestea erau ghidate de instructori din Federația Rusă. Unul din ei, venit în RM, la 9 martie a fost reținut. Totodată poliția a reținut în ultimele 24 de ore, 25 de persoane antrenate să participe la destabilizarea situației politice din Chișinău. Aceștia au fost racolați din rândul sportivilor sau din rândul unor persoane cu antecendente penale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: